fin
uutiset

Ohjeet pystysuorien työstökeskusten työstöprosessille optiikalla ja hienomekaniikalla

August 15th at 3:53pm

Kuljettajan on tunnettava koneistuskeskuksen käyttöohjeet ja työstökoneen suorituskyky sekä suoritettu asiaankuuluva koulutus ja käytännön koulutus pystytyöstökeskuksissa. Vain läpäisemällä kokeen ja hankkimalla työtodistuksen he voivat saada pätevyyden pystysuoraan koneistuskeskukseen.

1、 Valmistelut ennen käynnistystä:

1. Jokaisen käynnistyksen jälkeen-ylös- tai hätäpysäytysnollaus, se palaa ensin työstökoneen referenssinolla-asentoon (eli palaanollaan), jotta työstökoneella on viiteasema myöhempiä toimenpiteitä varten.

2. Työkappaleen kiinnitys:

3. Ennen työkappaleen kiinnittämistä kaikki pinnat tulee puhdistaa öljytahrojen, rautaviilan ja pölyn estämiseksi ja työkappaleen pinnan purseet tulee poistaa viilalla (tai öljykivi).

4. Korkea-Kiinnitykseen käytettävä pikakisko on hiottava tasaiseksi kaikilta pinnoilta hiomakoneella, jotta se olisi sileä ja tasainen. Koodiraudan ja mutterin on oltava tukevat ja pystyttävä kiinnittämään työkappale luotettavasti. Joitakin vaikeasti puristettavia pieniä työkappaleita vartenne voidaan kiinnittää suoraan ruuvipuristimeen.

5. Työstökoneen työpöydän tulee olla puhdas eikä siinä saa olla rautaviilaa, pölyä ja öljytahroja.

6. Välilevy sijoitetaan yleensä työkappaleenneljään kulmaan, ja työkappaleille, joiden jänneväli on liian suuri, tulee keskelle lisätä korkeuslevy.

7. Tarkista viivaimella, ovatko työkappaleen pituus, leveys ja korkeus piirustuksen mittojen mukaisia.

Työkappaleita kiinnitettäessä tulee ohjelmointiohjeen mukaan huomioida kiinnityspaikka, jotta vältetään työstettävät osat ja mahdollisuus, että leikkuupää koskettaa telinettä koneistuksen aikana.

Kun työkappale on asetettu välilevylle, työkappaleen vertailupinta tulee vetää piirustuksen vaatimusten mukaisesti. Työkappaleen pituussuuntavirheen tulee olla alle 0,02 mm ja yläpinnan vaakasuuntaisen virheen X- ja Y-suunnassa alle 0,05 mm. Työkappaleiden, jotka on jo hiottu kaikilta kuudelta sivulta, pystysuoraus tulee tarkistaa sen pätevyyden varmistamiseksi.

10. Kun työkappale on vedetty, muista kiristää mutteri estääksesi työkappaletta siirtymästä käsittelyn aikana epävakaan kiinnityksen takia.

11. Vedä mittaria uudelleen varmistaaksesi, että virhe ei ylitä toleranssia kiinnityksen jälkeen.

12. Työkappaleen törmäysnumero: Puristetuille työkappaleille voidaan käyttää törmäyspäätä koneistuksen referenssinolla-aseman määrittämiseen. Törmäyspäitä on kahdenlaisia: valosähköisiä ja mekaanisia. On olemassa kaksi tapaa valita törmäysnumerot: keskitörmäysnumero ja yksittäinen-sivuttaisen törmäyksennumero. Keskitörmäysnumeron vaiheet ovat seuraavat:

13. Törmäysmenetelmä: valosähköinen staattinen, mekaaninennopeus 450-600 rpm.

14. Siirrä X-työpöydän akselia käsin, jotta laskentapää koskettaa työkappaleen toista puolta. Kun laskentapää juuri koskettaa työkappaletta ja punainen valo palaa, aseta tämän pisteen suhteellinen koordinaattiarvonollaan; Siirrä X manuaalisesti-Työpöydän akseli uudelleenniin, että laskentapää koskettaa työkappaleen toista puolta. Kun laskentapää koskettaa työkappaletta ensimmäisen kerran, tallenna suhteelliset koordinaatit tällä hetkellä.

15. Perustuu sen suhteelliseen arvoon miinus törmäyspään halkaisija (eli työkappaleen pituus), tarkista, vastaako työkappaleen pituus piirustuksen vaatimuksia.

16. Jaa tämä suhteellinen koordinaattiluku kahdella saadaksesi työkappaleen X:n keskiarvon-akseli. Siirrä sitten työpöytä X:n keskiarvoon-akseli ja aseta tämän pisteen suhteellinen koordinaattiarvo X:lle-akselinollaan, joka onnollakohta työkappaleen X:ssä-akseli.

17. Merkitse huolellisesti muistiin X:nnollapaikan mekaaninen koordinaattiarvo-työkappaleen akseli jossakin G54:stä~G59 ja anna työstökoneen määrittää X:nnollapaikka-työkappaleen akseli. Tarkista vielä huolellisesti tietojen tarkkuus.

Y:n asettamisen vaiheet-työkappaleen akselinnolla-asema on sama kuin X:n toiminta-akseli.

Valmistele kaikki leikkuutyökalut ohjelmointiohjeen mukaisesti.

20. Vaihda työstettävä työkalu ohjelmointiohjekirjan työkalutietojen mukaan ja anna sen koskettaa vertailupinnalle asetettua korkeudenmittauslaitetta. Kun mittauslaitteen punainen valo syttyy, aseta tämän pisteen suhteellinen koordinaattiarvonollaan.

21. Siirrä työkalu turvalliseen paikkaan, siirrä työkalua manuaalisesti 50 mm alaspäin janollaa tämän pisteen suhteellinen koordinaattiarvonollaan, joka on Z:nnollakohta.-akseli.

22. Tallenna tämän pisteen mekaaninen koordinaatti Z-arvo johonkin G54:stä~G59. Tämä viimeistelee työkappaleen X-, Y- ja Z-akseliennollapisteen asettamisen. Tarkista vielä huolellisesti tietojen tarkkuus.

23. Sinkku-sivulaskennalla,noudata myös yllä olevaa menetelmää koskettaaksesi työkappaleen X- ja Y-akselien yhtä puolta. Siirrä tämän pisteen X- ja Y-akselien suhteelliset koordinaattiarvot laskentapään säteellä, joka on X- ja Y-akseliennollapaikka. Kirjaa lopuksi pisteen X- ja Y-akselien mekaaniset koordinaatit johonkin G54:stä~G59. Tarkista vielä huolellisesti tietojen tarkkuus.

24. Tarkistanollapisteen oikeellisuus, siirrä X- ja Y-akselit työkappaleen reunaan ja tarkasta visuaalisestinollapisteen oikeellisuus työkappaleen koon perusteella.

25. Kopioi ohjelmatiedostot tietokoneelle ohjelmointikäsikirjan tiedostopolun mukaisesti.

 

2、 Aloita käsittely:

Jokaisen ohjelman suorittamisen alussa on tarpeen tarkistaa huolellisesti, onko käytetty työkalu ohjelmointioppaassa mainittua työkalua. Työstöä aloitettaessa syöttönopeus tulee säätää minimiin ja suorittaa yhdessä osassa. Kun sijoitetaan, leikataan ja syötetäännopeasti, on keskityttävä ja asetettava kätensä pysäytyspainikkeelle. Jos on ongelma, lopeta heti. Kiinnitä huomiota työkalun liikesuuntaan varmistaaksesi turvallisen syötön ja lisää sitten syöttönopeutta hitaasti sopivalle tasolle. Samalla työkaluun ja työkappaleeseen tulee lisätä jäähdytysnestettä tai kylmää ilmaa.

2. Kun aloitat karkean koneistuksen, älä ole liian kaukana ohjauspaneelista. Jos havaitset epänormaaleja ilmiöitä, pysäytä kone tarkastusta varten ajoissa.

3. Rouhinnan jälkeen vedä mittarista uudelleen varmistaaksesi, ettei työkappale ole löysällä. Jos sivua on, se on kalibroitava uudelleen ja laskettava uudelleen.

4. Optimoi jatkuvasti prosessointiparametreja valmistusprosessin aikana optimaalisen käsittelytuloksen saavuttamiseksi.

5. Koska tämä prosessi on kriittinen prosessi, työkappaleen käsittelyn jälkeen sen päämitta-arvot tulee mitata, jotta varmistetaan johdonmukaisuus piirustusvaatimusten kanssa. Jos ongelmia ilmenee, ryhmän johtajalle tai ohjelmoijalle on ilmoitettava välittömästi tarkastusta ja ratkaisua varten. Itsetarkastuksen ja tarkastuksen läpäisyn jälkeen se voidaan poistaa ja se on lähetettävä tarkastajalle erityistä tarkastusta varten.

6. Puhdista työstökoneen työpöytä välittömästi työkappaleen purkamisen jälkeen.

7. Käsittelytyyppi:

8. Reikien käsittely:

9. Poraus: Ennen kuin poraat koneistuskeskukseen, on ensin käytettävä keskiporaa paikannukseen ja sitten poranterää, joka on 0,5-2 mm pienempi kuin piirustuksen koko poraamiseen ja käytä lopuksi sopivaa poranterää tarkkuustyöstöön.

10. Kalvausreiän työstö: Työkappaletta kalvattaessa on myös tarpeen käyttää ensin keskiporaa paikannukseen ja sitten käyttää poranterää, joka on 0,5~0,3 mm pienempi kuin piirustuksen koko reiän poraamiseen, ja käytä lopuksi kalvinta reiän kalvaamiseen. Kalvauksen aikana kiinnitä huomiota karannopeuden säätämiseen 70:n sisällä~180 rpm/min.

11. Poraus: Kun poraat työkappaletta, käytä ensin keskiporaa sen paikallistamiseen ja käytä sitten poranterää 1-2 mm pienempi kuin piirustuksen koko porataksesi reiän ja käytä sitten karkeaa poraustyökalua (tai jyrsintä) koneistaa, kunnes toiselle puolelle jää vainnoin 0,3 mm työstövaraa. Käytä lopuksi esisäädettyä tarkkuusporaustyökalua tarkkuusporaukseen, ja lopullisen tarkkuusporausvaran tulee olla vähintään 0,1 mm.

12. Suoranumeerinen ohjaus (DNC) toiminta:

Ennen DNC-CNC-työstöä työkappale tulee puristaa,nollakohta asettaa ja parametrit asettaa.

14. Avaa lähetettävä prosessointiohjelma tietokoneessa tarkastusta varten, aseta tietokone DNC-tilaan ja syötä käsittelyohjelman oikea tiedostonimi.

15. Paina koneistuskoneen TAPE-näppäintä ja ohjelman aloitusnäppäintä, jolloin koneohjainnäyttää vilkkuvan LSK-viestin.

16. Suorita DNC-tietojen käsittely painamalla tietokoneennäppäimistön Enter-näppäintä.

3、 Työntekijän itsetarkastuksen sisältö ja laajuus:

1. Ennen käsittelyä prosessorin tulee lukea huolellisesti prosessikortin sisältö, ymmärtää selvästi piirustuksen osa, muoto, mitat ja tietää seuraavan prosessin käsittelysisältö.

Ennen työkappaleen kiinnittämistä aihion koko tulee mitata sen varmistamiseksi, että se täyttää piirustuksen vaatimukset. Työkappaletta kiinnitettäessä on tarkastettava huolellisesti, onko sen sijoitus ohjelmointiohjeen mukainen.

3. Kun karkea koneistus on valmis, itsetarkastus tulee suorittaa ajoissa virheellisten tietojen korjaamiseksi ajoissa. Itsetarkastuksen pääsisältö on prosessoitavien osien sijainti ja koko. Esimerkiksi: (1) Onko työkappale löysällä; (2)Onko työkappale oikein keskitetty; (3) Ovatko mitat käsittelyalueelta referenssireunaan (viitepiste) täyttää piirustuksen vaatimukset; (4) Käsiteltävien osien sijainti ja koko suhteessa toisiinsa. Asennon mittojen tarkistamisen jälkeen tulee mitata karkeasti työstetty muotoviivain (kaaria lukuun ottamatta).

4. Suorita tarkkuustyöstö vasta karkean koneistuksen itsetarkastuksen jälkeen. Tarkkuustyöstön jälkeen työntekijöiden tulee suorittaa itsetarkastus koneistusosien muodoille ja mitoille: tarkastaa koneistuksen osien peruspituus- ja leveysmitat pystytasosta; Mittaa kaltevan pinnan työstöosan piirustukseen merkitty peruspisteen koko.

5. Työntekijöiden on suoritettava työkappaleen itsetarkastus ja varmistettava, että se täyttää piirustusten ja prosessien vaatimukset, ennen kuin he voivat poistaa työkappaleen ja lähettää sen tarkastajalle erityistä tarkastusta varten.

4、 Luettelo virheiden syistä, erityishuomiosta ja korjaavista toimenpiteistä:

 

Virheen syy

Erityistä huomiota

Korjaavat toimenpiteet

1. Työkappaleen pituus-, leveys- ja korkeusmittoja ei tarkistettu

Ennen koneen käynnistämistä on tarpeen tarkistaa huolellisesti, ovatko työkappaleen pituus-, leveys- ja korkeusmitat piirustusten mukaiset

Käytä menetelmiä, kuten mittanauhaa ja laskentaa, tarkistaaksesi sen oikeellisuuden

 

2. Työkappaleiden sijoitussuunta

Määritä ohjelmointitehtäväkäsikirjan vaatimusten mukaisesti työkappaleen sijoitussuunta vertaamalla sitä piirustukseen

Tarkista huolellisesti työkappaleen suunta ja toimi sitten käsikirjan sijoitusohjeiden mukaisesti

 

3. Törmäyspoikkeama

Laskentamenetelmä, tarkistaminen laskennan jälkeen ja syötetietojen tarkistus

Laskemisen jälkeen siirrä kara työkappaleen reunaan sen pituus- ja leveysmittojen mukaan ja tarkista laskennan oikeellisuus; Kun olet syöttänyt tiedot, tarkistaniiden oikeellisuus uudelleen

 

4. Väärän työkalun käyttö

Tarkista huolellisesti, että asennetut leikkuutyökalut ovat ohjekirjan ohjeiden mukaisia

Ohjelman ensimmäistä virkettä suoritettaessa on tarpeen vahvistaa käytetty työkalu

 

5. Työkalu särkyy karkean leikkaamisen aikana, mikä johtaa työkappaleen ja työkaluromun ylileikkaukseen

Älä ole liian kaukana ohjauspaneelista avattaessa

Pysäytä kone välittömästi tarkastusta varten, jos havaitset epänormaaleja ilmiöitä

 

6. Työkappaleen siirtyminen rouhinnan jälkeen

Kiinnityksen yhteydessä on varmistettava, että se on kunnolla kiinni

Kun olet avannut mittarin, vedä sitä uudelleen ja kosketanumeroita

 

7. Työkappaleen koko on pienempi kuin tietty luku

Tarkista käytetyt työkalut; Ilmoita ohjelmoinnin tarkistusohjelmalle

Tärkeissä tehtävissä varmista uusien leikkaustyökalujen käyttö koneistukseen; Muokkaa tai lisää ohjelmia

 

8. Syötettiin väärä tiedostonimi

Ennen käsittelyä on tarpeen tarkistaa huolellisesti ohjelmassa käytettyjä työkaluja vastaavat tiedostonimet

Tarkista huolellisesti syötetyn tiedostonimen oikeellisuus