fin
uutiset

CNC-koneen peruskäyttömenetelmä, yksinkertainen ja käytännöllinen

August 15th at 3:48pm

CNC-koneen ohjauspaneeli on tärkeä osa CNC-työstötyökaluja, joka on työkalu, jolla käyttäjät voivat olla vuorovaikutuksessa CNC-työstökoneen kanssa (järjestelmä). Se voidaan jakaa pääasiassa tehonsäätöalueeseen, järjestelmän ohjauspaneeliin ja koneen ohjauspaneeliin.

 

1、 Virransäätöalue

 

1. Järjestelmän käynnistäminen: Kytke järjestelmän virta päälle.

 

2. Järjestelmän sammutus: Katkaise järjestelmän virta.

 

3. Ohjelman suojakytkin: Kytke päälle/pois päältä ohjelman syöttötoiminnosta.

 

4. Hätäpysäytysnuppi: Käytä tätä painiketta, kun koneistuksen aikana ilmenee vaara- tai hätätilanteita, työstökone on pysäytettävä kiireellisesti tai kun kone lopettaa koneistuksen ja virta katkeaa. (Huomautus: Hätäpysäytysnuppia tulee painaa ennen virran kytkemistä päälle ja pois, jotta laite ei saa sähköiskua.)

 

2、 CNC-järjestelmäpaneeli

 

Ihmisen-koneen dialogi saavutetaan pääasiassa ohjelman muokkaus- ja virheenkorjausprosessissa, työkaluparametrien syöttäminen, todellinen-työstökoneennykyisen työstötilan aikavalvonta ja koneen huoltoparametrien muuttaminen.

 

PESET-nollaus: Tällä painikkeella voidaan vapauttaanykyinen tila,nollata koneistusohjelma tai hätäpysäyttää kone.

 

PROC-ohjelmanäppäin: Editointitilassa voidaan suorittaa toimintoja, kuten muokkaus, muokkaaminen, haku ja poistaminen.

 

OFS/SET työkalun offset-näppäin: Yhdessä muiden painikkeiden kanssa se voi asettaa työkappaleen koordinaattijärjestelmän ja suorittaa työkalun kärjen säteen ja kulumisen korjaustoimenpiteitä.

 

POS-asemanäppäin:näyttää koneen koordinaatit, absoluuttiset koordinaatit, inkrementaaliset koordinaattiarvot ja määritellyn akselivälin kullekin koordinaattiakselille ohjelman suorituksen aikana.

 

CSTM/GPPH-graafinennäyttöpainike: Yhdessä asianmukaisten painikkeiden kanssa simulointityöstö ja työkalun kulkuradan tarkkailu voidaan suorittaanäytöllä, kun työstökone ei suorita varsinaista työstöä.

 

SYSTEM-järjestelmäavain: käytetään CNC-järjestelmän itsediagnostiikkaan liittyviin tietoihin ja parametreihin.

 

VIESTI-tietonäppäin:näyttää järjestelmän varoitustilan.

 

Ohje-painike: toiminnot, kuten mekaanisten laitteiden ohjeet.

 

Shift-muunnosavain: jaettu osoitenäppäinten kanssa, se voi vaihtaanäppäinten merkkien välillä.

 

Insert-näppäin: Lisää merkkejä tainumeroita kohdistimen määritettyyn kohtaan.

 

INPUT-syöttöavain: käytetään parametrien tai bias-arvon syöttämiseen, tulo I-käynnistykseen/O-laitteet ja ohjetietojen syöttö MDI-tilassa.

 

ALTER korvaa -näppäin: Muokkaa osoittimen määritetyn kohdan osoitetta ja datakomentoa ohjelmassa tai korvaa alkuperäiset tiedot uusilla tiedoilla.

 

Poista-näppäin: Poistaa merkin tainumeron kohdistimen määritetystä kohdasta ohjelmassa (* Poistettua lausuntoa ei voi palauttaa. Vahvista huolellisesti, haluatko poistaa sisällön ennen käyttöä.)

 

CAN cancel -painike: Poista tallennusalueelle kirjoitetut merkit.

 

EOB End Key: Käytetään lopetuskomentona kunkin ohjelmalohkon muokkaamiseen.

 

Sivun kääntönäppäin: ohjausnäppäinnäyttöruutujen välillä vaihtamiseen.

 

Kohdistimen liikenäppäin: ohjaa kohdistinta liikkumaan ylös, alas, vasemmalle ja oikeallenäytöllä.

 

Käytetään pääasiassa CNC-sorvien käyttöön, mukaan lukien tilan valinta, karan pyörimisen valinta ja työkalun pidikkeen liiketoiminto, karan suurennus ja työkalunpitimen liikenopeuden säätö jne.

 

Muokkausmenetelmä: Se voi syöttää ja tulostaa ohjelmia sekä muokata tai poistaa ohjelmia.

 

MDI-menetelmä: Syötä ohjelma kohtaan PROG, käynnistä se silmukassa ja suorita suoraan syöttöohjelmasegmentti, joka voi syöttää 10 käskyä.

 

Automaattinen työstötapa: Käytä PROG:ssa suoritettavaa ohjelmanumeroa ja suorita automaattinen työstö työkappaleelle silmukan käynnistämisen jälkeen.

 

Manuaalinen tila: Yhdessä työkalunpitimen liikkeen ohjausnäppäimen kanssa työkalunpidintä voidaan käyttäänopealla ja hitaallanopeuksilla.

 

Palauta referenssimenetelmä: Palauta referenssipisteen sijainti manuaalisesti ja määritä koneen koordinaattijärjestelmä.

 

Käsipyörätila: Työkalunpidintä voidaan käyttää käsipulssilla kolmen mikroliikkeen suorittamiseksi X- ja Z-suunnissa: XIum, XI0um ja XI00um.

 

Yleisesti käytettyjen toimintonäppäinten esittely

 

Yhden segmentin suoritus: Paina tätä painiketta suorittaaksesi yksipäätteisen toiminnon automaattisessa käsittelytilassa tai MDI-tilassa.

 

Ohjelman ohitus: Jos ohitussymboli "/" on käytössä ohjelmassa, ohjelma ajaa tällä symbolilla merkittyyn ohjelmaosaan ohittaen kyseisen osan suorittamisen. Josnäppäin vapautetaan, ohitustoiminto ei toimi.

 

Työstökone lukittu: Tämän painikkeen painamisen jälkeen kaikki työstökoneen varsinaiset toiminnot eivät kelpaa(ei pysty ohjaamaan manuaalisesti tai automaattisesti todellisia toimintoja, kuten syöttöakselia, karaa, jäähdytystä jne.), mutta käskylaskenta on voimassa, joten ohjelmaa voidaan simuloida ja ajaa tässä tilassa.